Gorazd Svete

“Ko začnejo ljudje razmišljati o pojmu zaslužek na internetu, in ko se potem podajo v raziskovanje najrazličnejših možnosti, jih že takoj na začetku čaka morda največja past. Zaradi nepoučenosti na eni strani in zaradi agresivne privlačnosti obljub nekaterih internetnih objav na drugi, so namreč vse bolj dovzetni za varljive možnosti hitrih in lahkih zaslužkov.”

Pa ne mislim pri tem na obstoječe podjetnike, saj le-ti vedo, kaj je tisto, kar prinaša zaslužek, oziroma bolje rečeno, dobiček. V to past se običajno ujamejo tisti najbolj ranljivi. To so nezaposleni, ali ljudje, ki že tako niso zadovoljni s svojimi prihodki. Zato je ta prispevek namenjen bolj njim, čeprav bo koristen tudi za marsikaterega podjetnika.

Ko naletite na ponudbo, ki vam ponuja hiter in lahek zaslužek na internetu se najprej vprašajte: „Zakaj za božjo voljo bi nekdo, ravno meni ponudil denar, kar tako. Ne da bi moral za to sam kaj dosti storiti?“. Se vam zdi to smiselno? Najbrž ne. Ko vidite, da je nekaj prelepo, da bi bilo res, bežite stran kolikor se da hitro. Namreč, zares je prelepo, da bi bilo res. In tako se boste na hitro izognili morda največji pasti, ki vas čaka, ko je v igri zaslužek na internetu.

Kljub temu pa bi bila največja napaka, da bi na zaslužek na internetu kar pozabili, saj obstaja cela paleta realnih možnosti zanj. Seveda pa se morate zavedati, da prinese zaslužek na internetu samo kombinacija znanja uporabe pravih orodij in delo. Ne smete pa pozabiti na tisto glavno. Potrebni ste predvsem vi sami. Vaša pozitivna miselna usmerjenost, vaša aktivnost.

Zaslužek na internetu je končni cilj. In za doseganje tega cilja je potrebno natanko to, kot za doseganje katerega koli drugega cilja. Sam sem navdušen jadralec in bom za bolj slikovito ilustracijo primerjal posel (tudi internetni) in jadranje. Vi pa lahko dodate karkoli drugega (hobi, šport, …) in primerjate še sami.

Avtor: Gorazd Svete

Nadaljevanje te zgodbe se nahaja na tej povezavi.

Gorazd Svete se zaveda, da je v podjetništvu koristno nenehno učenje. Prisluhnite njegovim vtisom z delavnice o oblikovanju poslovnega modela, ki se je je udeležil.

Show Buttons
Hide Buttons