Tine Šraj

“Res je, poslovni načrt je orodje, brez katerega podjetje danes ni pripravljeno na trg. Ampak na začetku enostavno ni mogoče sestaviti nekaj, kar bi vam v realnem svetu pomagalo. Razlog je sila preprost. Ko končate s pisanjem poslovnega načrta, ugotovite, da morate vašo originalno poslovno idejo spremeniti/dodelati. Težava je v tem, da ste do tega trenutka že porabili od 100 do 400 ur in to boste morali verjetno še parkrat ponoviti. Začnete se vrteti v krogu.”

Ferrari kot ga je oblikoval Tine Šraj

“Na predavanju mi je bilo všeč, da so bile stvari jasno predstavljene s slikovnim gradivom ter neštetimi primeri in anekdotami iz vsakdanjega življenja, ki jih lahko razume prav vsak od nas. Tudi dobrega vzdušja ni manjkalo.”

Avtobus kot ga je oblikoval Tine Šraj

“Odkrito povedano grem na vsako predavanje brez pričakovanj, saj sem iz šolskih klopi navajen vsega hudega. Verjetno ste že slišali za obvezno prisotnost na fakultetah, kjer predavateljem ni obvezno narediti zanimivega predavanja?”

“Vendar me je tokrat čakalo pozitivno presenečenje. Udeležil sem se predavanja o Osebnem poslovnem modelu, ki ga je vodil Andro Goblon, in moram reči, da je bila to ena izmed najboljših odločitev v mojem življenju.”

“Če se, tako kot jaz, prvič podajate na podjetniško pot, boste vsakič znova presenečeni, kako malo pravzaprav veste o tem in kako velika gora stoji pred vami. Na podlagi izkušenejših kolegov iz Youtuba boste prej ali slej ugotovili, da potrebujete dober poslovni načrt. Pa je temu res tako? Andro nam je na predavanju pokazal, da igramo napačno “igro”. “

Ferrari kot ga je oblikoval Tine Šraj

“Zato je osebni poslovni model tako genialen. Prihrani nam ves ta čas pisanja naših idealiziranih idej, ki jih vpisujemo v poslovni načrt, in se takoj posveti najpomembnejšim vprašanjem na katera moramo poiskati odgovore v najkrajšem možnem času. Tako lahko hitro preverimo informacije, ki so ključnega pomena za nadaljevanje. Lahko bi tudi rekli, da zgradimo temelje za vse nadaljnje odločitve, zato se ne rabimo več vračati na začetek.”

“Menim, da bodo na predavanju presenečeni tudi marsikateri izkušenejši podjetniki in podjetnice, ki imajo za sabo že nekaj prehojene poti. Kot zanimivost lahko povem, da delavnica ni namenjena izključno podjetnikom, ampak tudi ostalim, ki bi želeli več od svoje kariere, finančno stabilnost ali bolje zastavljene osebne cilje. Vse pa čaka ogromen prihranek časa, le kdo tega danes ne potrebuje?”

Tine Šraj, dipl.dizajner

Show Buttons
Hide Buttons