poslovne priložnosti na internetu

Poslovne priložnosti na internetu so vse bolj prisotna oblika samozaposlovanja tudi v Sloveniji. V internetno razvitejšem svetu pa je ta možnost za ustvarjanje zaslužkov v tako velikem porastu, da obdobje po letu 2015 zaradi tega imenujejo kar „podjetniška doba“. Ljudje namreč spoznavajo, da je internet najhitreje rastoča gospodarska dejavnost, ki s svojimi inštumenti omogoča delo in zaslužek prav vsakomur.

Pa ne samo to.  Poslovne priložnosti na internetu zahtevajo praviloma izredno majhne investicije. Lahko rečemo, da so le-te v primerjavi z „offline“ posli,  praktično zanemarljivo majhne. Sploh, če upoštevate to, da računalnik (ali pametni telefon) in povezavo z internetom, že tako ali tako imate.

Ne pozabite na dejstvo, da je internet prisoten že na praktično vsakem koraku in da se ta prisotnost iz dneva v dan samo še povečuje. Pred kratkim sem prebral oceno (velja tudi za Slovenijo), da naj bi se že v letu 2020, skoraj vse prodaje izdelkov in storitev zgodile na internetu. Tedaj se bo tudi zares uresničilo reklo: „Če te na internetu ni, potem ne obstajaš“. In v naslednjih letih bodo najboljša in najbolj dosegljiva odločitev prav poslovne priložnosti na internetu.

Zavedati pa se je treba tudi, da bodo sedanji poklici in z njimi tudi službe, vse hitreje izumirali. Na drugi strani, pa se bodo pojavljali novi, nam sedaj neznani poklici. Vse več se bo treba prilagajati realnosti časa. Industrijske dobe in načina razmišljanja iz tega obdobja je konec. To, za kar se ljudje šolajo danes, ni več nujno, da bo tudi njihov dejanski poklic. Morda bo ta poklic v času njihovega šolanja celo izumrl. V tem primeru bodo še kako prav prišle ravno  poslovne priložnosti na internetu.

Da se boste lahko prilagajali, pa boste seveda morali imeti ustrezne informacije. Verjetno ni najbolj pametno čakati na zadnji trenutek. Boljša rešitev je to, da začnete  poslovne priložnosti na internetu spoznavati kar najhitreje. Tako, kot pri skoraj vsem, je tudi tukaj hitrost lahko za vas odločilnega pomena. Pomeni namreč, da bodo imeli hitri prednost pred tistimi, ki bolj omahujejo.

Kako lahko to dejstvo izkoristite vi? Mogoče ste podjetnik, rokodelec ali umetnik in bi radi uspešno prodajali svoje izdelke? Ali pa ste kakorkoli nezadovoljni s svojimi prihodki, ali odnosi v službi in iščete način, da to popravite

Kaj torej potrebujete, da se lotite neke poslovne priložnosti na internetu?

Najprej potrebujete sami sebe. Stopite pred ogledalo in poglejte vanj. Ocenite, ali oseba, ki jo vidite, hoče imeti boljše življenje! Ali vidite osebo, ki bo pripravljena za svoje boljše življenje nekaj tudi narediti. Ta oseba je namreč tista, od katere je vse odvisno. Odvisno, koliko se je pripravljena naučiti, koliko je pripravljena delati.

Če ste vse to, potem so vam vsa vrata odprta. Potem se morate odločiti, kaj boste delali. Določiti si morate svojo tržno nišo. Na koncu pa se morate odločiti le še za orodja, ki jih za delo na internetu nujno potrebujete in se naučiti ta orodja tudi uporabljati.

Nikakor pa ne izumljajte tople vode. Najdite si ljudi, ki na internetu že delajo in si pridobite njihove informacije. S tem boste občutno prihranili na času. Prihranili boste torej na edini stvari, ki je nimate na razpolago v neomejeni količini. Veliko informacij na to temo lahko najdete na spletni strani www.fotkar.com.

Mogoče se vam v tem trenutku zdi vse skupaj preveč težko, ali pa nerazumljivo. Veste kaj, verjamem vam. Vem pa nekaj. Tudi hoditi, govoriti, voziti kolo in še kaj drugega je bilo za vas nekoč težko. Pa ste se vsega naučili.  Zato sem globoko prepričan, da se lahko naučite tudi tega.

Zberite najprej nekaj brezplačnih informacij, ki so vam dosegljive potem pa se odločite.  Poslovne priložnosti na internetu vas čakajo.

Gorazd Svete

 

Show Buttons
Hide Buttons