“Knjigo, o poslovnem modelu Kanvas, sem prebral dvakrat, če ne celo dve različni. Poslušal nekaj predavateljev, da ne omenjam poslovnih načrtov in tistih, ki jih radi tolmačijo.” 

“Vprašanje, kateri in kakšen poslovni model bomo uporabili, je še kako na mestu.
Še posebej, ker bomo nudili tako storitve, kot izdelke.”

“Andro Goblon je v zelo intenzivni delavnici z nekaj primeri prikazal in pokazal, kako z istim poslovnim modelom, principom, prodajamo sebe, izdelke in storitve. Kaj je problem, kaj rešitev in izvedba. Skozi postopek, ki ga je pokazal, nas pripelje do rešitve, saj običajno  imamo te pojme napačno predpostavljene.”

“Skratka, kako rešimo problem, točneje, dosežemo prijetna čustva stranke. Posledično pa pridemo do zaslužka.”

“Razvijamo projekt, SiPark, Slovenski park turizma. Gre za sanacijo delno opuščenega peskokopa, kjer bomo degradiranemu prostoru namenili novo vsebino. Kultura, umetnost, narava, zdravje, sproščeno učenje skozi igro, kreativnost, zabavo, z elementi trajnosti, ekologije in kulinarike bodo prepleteni v enem projektu, oz prostoru.”

SiPark, Slovenski park turizma
Za degradirani prostor potrebujemo novo vizijo.

V Sloveniji je še vedno veliko degradiranega prostora, kot so na primer opuščeni peskokopi. Stanislav Sivec ima odgovor, kako bi tak prostor lahko ponovno uporabili na nov način in hkrati obvarovali kmetijska zemljišča. Ena izmed idej, ki jih želi realizirati, je SIPark, slovenski park turizma, ki naj bi zrasel prav na območju opuščenega peskokopa.

Stanislav s svojo ekipo verjame, da jim bo uspelo. O tej ideji si lahko prebereš tudi članek v Financah. Še malo več pa je predstavljeno tu.

Stanislav je svoje vtise z delavnice predstavil v spodnjem videu, ki si ga lahko ogledate pod tem prispevkom.

SiPark
Show Buttons
Hide Buttons