Kako biti uspešen samozaposleni brez strahu pred prihodnostjo?

Ste ali boste samozaposleni? Želite, da je vaša samozaposlitev stabilna? Udeležite se delavnice in naredite načrt za preboj.

Ali znate svojim strankam povedati, kaj imate za njih?

Ko boste ugotovili, kdo so vaše potencialne stranke, boste preverili, s kakšnim sporočilom jih boste pritegnili in tudi obdržali.

Ta del ni namenjen marketinškim trikom, pač pa temu, da poiščete način, kako strankam v njim razumljivem jeziku predstavite, kaj počnete. Svoje izdelke ali storitve boste predstavili z rešitvami za njihove probleme.

Primer: Mnogi samozaposleni se s težavo prebijajo iz meseca v mesec. Za uspeh samozaposlitve so potrebna določena podjetniška znanja. Rešitev je lahko temu namenjena delavnica. S celovitim pregledom svojega delovanja na delavnici lahko ugotovijo, kaj počnejo dobro, kaj lahko izboljšajo in kaj morajo spremeniti, če želijo biti uspešnejši.

Začetnikom, ki se šele pripravljajo na samozaposlitev pa delavnica lahko pomaga, da bo njihov vstop v samozaposlitev uspešnejši in tudi bolj predvidljiv.

V obeh primerih pa je bistveno, da svoje stranke pravilno določite, razumete njihove potrebe, želje ali probleme, jih znate pritegniti in s pravilnim, poštenim odnosom do njih tudi obdržati. Če boste vse to počeli pravilno, bodo vaše stranke tudi vaši ambasadorji.

Ali veste, kaj strankam dejansko pomeni vrednost tistega, kar jim nudite?

Če v tem, kar počnete, stranke prepoznajo vrednost, so vam za to najverjetneje pripravljene tudi plačati. Če so vam stranke pripravljene plačati, lahko svojo dejavnost uspešno opravljate.

Da boste strankam olajšali delo, jih morate najprej razumeti vi. Poznati morate njihove probleme in potrebe ter jim ponuditi ustrezne rešitve. To je tudi razlog, da kupujejo vaše izdelke ali storitve.

Največja napaka, ki jo kot samozaposleni lahko naredite je, da si rečete, da so vaše stranke “vsi”. Morda je ravno ta delavnica najprimernejši čas, da se odmaknete od vsakodnevne rutine in svoje potencialne stranke ponovno določite. Pri tem vam lahko pomagam, saj bo moj pogled nanje vedno drugačen od vašega. Prave odgovore boste dobili takrat, ko boste imeli prava vprašanja. Moja naloga je, da vam jih postavljam in vas vodim pri iskanju odgovorov.

Najpomembnejši odgovor, ki ga morate poiskati je, kaj strankam predstavlja vrednost. Zakaj se jim zdi nekaj vredno in so to pripravljene plačati?

Ali imate vedno dovolj denarja da lahko opravljate svojo dejavnost?

Ta del delavnice je namenjen spoznavanju in analizi vseh stroškov poslovanja, ki jih mora vsak samozaposleni razumeti in vključiti v ceno izdelkov ali storitev, sicer dela  v izgubo. Poleg stroškov se boste v tem delu ukvarjali tudi s tem, kako upravljati z denarjem ter načrtovati prihodke in odhodke in si zagotoviti določeno varnost pred nepredvidenimi dogodki.

Ali veste, kje vas čakajo priložnosti?

V tem delu boste odkrili, kje in kako lahko spoznavate nove ljudi. Vedno lahko nekdo pomaga vam ali vi pomagate tej osebi. Nič vas ne stane, če komu pomagate odpreti kakšna vrata. Nekdo drug bo to storil za vas. Če ne boste spoznavali novih ljudi, nikoli ne boste izvedeli, kakšne priložnosti bi se lahko pojavile. Morda je to nov poslovni partner? Morda nova stranka? Kdo ve. Ena izmed priložnosti za spoznavanje novih ljudi je tudi ta delavnica, zato ne pozabite svojih vizitk in promocijskih gradiv, če to že imate.

Delavnica je namenjena prav tebi, če:

  • si samozaposlen ali samozaposlena,
  • imaš določeno idejo za dejavnost, a še ne veš kako in kje začeti,
  • opravljaš dejavnost in si želiš izboljšati rezultate svojega dela,
  • si samozaposlen/a ali deluješ v svobodnem poklicu in si želiš izboljšati prihodke,
  • si zaposlen/a in iščeš nove možnosti,
  • iščeš dodatne možnosti za zaslužek in izboljšanje ekonomskega položaja, lahko tudi za doseganje določenega cilja, na primer zagotovitev denarja za pokojninsko ali stanovanjsko varčevanje,
  • imaš kmetijo in te zanimajo dodatne možnosti zaslužka,
  • se še šolaš in želiš odkriti svoje osebne zaposlitvene ali poslovne priložnosti,
  • se jo preprosto želiš udeležiti.

Zdaj že veš, kako ti delavnica lahko spremeni življenje.

Ne predstavljaš pa si še, kako ti ga lahko v resnici. To lahko ugotoviš na delavnici.

Delavnica je celodnevna in traja od 9:00 do 17:00 ure z vmesnimi odmori.

Izvaja se v soboto. Datum bo objavljen naknadno.

Vaša investicija v novo znanje je

119 Evrov.


Vas morda še karkoli zanima v zvezi z delavnico?

9 + 14 =

Show Buttons
Hide Buttons