Moje sporočilo za vas

Pred leti sem se v okviru projekta, v katerem sem sodeloval, prvič srečal z oblikovanjem poslovnih modelov. Lahko rečem, da je bila to “ljubezen na prvi pogled”, saj lahko s pomočjo oblikovanja poslovnih modelov na preprost in razumljiv način vizualno predstavimo delovanje podjetja, podjetniško idejo ali svoje karjierne cilje. To je le nekaj možnih načinov uporabe, obstajajo pa še mnogi drugi, zato sem prepričan, da je znanje o tem več kot potrebno vsakomur, ki se odloči vzeti usodo v svoje roke.

Že pri prvem stiku sem pomislil kako bi s tem lahko mnogim pomagal uresničevati cilje. Živimo v svetu nenehnih sprememb. Spreminjajo se navade naših strank. Vsak dan se pojavljajo nove tehnologije. Dogajajo se politične spremembe. Spreminja se okolje, v katerem živimo. Spreminja se zakonodaja. Čedalje bolj smo vključeni v socialna omrežja, kjer komuniciramo, se predstavljamo, kupujemo in prodajamo. Sprememb je seveda še mnogo več na različnih področjih našega življenja. Vprašanje je le, če smo nanje pripravljeni. Če imamo ustrezna znanja, so te spremembe za nas lahko priložnosti. Najverjetneje jih želite tudi vi izkoristiti v svojo korist.

Ker me je oblikovanje poslovnih modelov tako prevzelo, sem tudi hitro dojel, da brez ustreznih znanj ne bom mogel izkoristiti vseh možnosti, ki jih ponuja. Odločitev, da se udeležim delavnic, ki sta jih organizirala Alex Osterwalder in Tim Clark  je bila zatorej samoumevna.

Znanje o podjetništvu sem že pred tem pridobival na različne načine. Nekatere vam iz srca odsvetujem. Predvsem tiste, kjer sem se sam učil na lastnih napakah in zmotah, dostikrat tudi zaradi prepričanj, kaj bi »kdo drug, na primer “država”, moral narediti zame«. Je pa res, da sem si te lekcije dobro zapomnil. Zdaj tudi vem, da so mi ravno te lekcije in izkušnje lahko v pomoč, da pomagam vam, da teh napak ne ponavljate.

Vabim vas, da se naročite na novice, ki jih občasno razpošiljam. Lahko se vam zgodi, da boste “ravno ob pravem času” dobili odgovor na katero izmed vprašanj, ki ga že dolgo iščete. Če imate profil na Facebooku, lahko všečkate stran in se pridružite skupini, kjer bom zelo vesel vaših komentarjev in predlogov. Če bi radi napredovali še hitreje, se lahko udeležite katere izmed delavnic.

Vse to vam lahko pomaga pri uresničevanju priložnosti za zaposlitev ali spremembe v karieri, samozaposlitev ali uresničitev drugih podjetniških idej. 

 Izobraževanje za osebni poslovni uspeh, Andro Goblon s.p.

Jakčeva ulica 12

8000 Novo mesto

tel: 041 350164

 

Mnenja in priporočila o mojem delu spodaj so v angleškem jeziku, v slovenščini pa se nahajajo na tej povezavi

Kaj o meni meni Tim Clark, avtor metode Business Model You
priporoličo
priporočilo Richard
priporočilo oblikovanje poslovnih modelov
Show Buttons
Hide Buttons